Varga Kinga: Kifordítom, befordítom

Sissi Őszi Tánchét 2017 – I. -

… egymás felé nyújtották kezüket, nem lépve ugyan párbeszédbe egymással, de kifejezve, hogy sokra értékelik a másikat.

Szilaj, intenzív, markáns - A flamand Ultima Vez a Trafóban

Wim Vandekeybus egyéni hangvételű flamand táncos és koreográfus, aki harminc éve a táncvilág élvonalát képviseli. Az 1999-ben elkészített In Spite of Wishing and Wanting című alkotása 2016-ban bővített koncepcióval, fiatal, új gárdával jelentkezett; ez érkezik a Trafóba november 23-án és

...

Mit okoz a nőkben a férfitekintet? - Queendom az Artusban

A férfitekintet hatalmáról mutat be kortársszínházi előadást Szabó Veronika Queendom címmel az Artus Stúdióban november utolsó hétvégéjén. Az előadás az Arccal a halnak, az Artus újgenerációs programjának keretén belül látható.

SŐT7 - A Sissi Őszi Tánchét programja

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben.

XV. Jubileumi Országos Táncjáték Fesztivál

A legkülönfélébb táncstílusokat képviselő, egyfelvonásos táncszínházi produkciók kerülnek bemutatásra a XV. Jubileumi Országos Táncjáték Fesztiválon, november 18-án.

Nemzeti Táncszínház - November

Klasszik 47°N19°E fantázianevet viselő balett-esten két produkcióval debütál a Magyar Nemzeti Balett. Téma és variációkBalanchine mára klasszikussá vált 1947-es koreográfiája az orosz balett 19. századi fénykorát idézi meg Csajkovszkij

...

Megyeri Léna: Zongoralecke

Bozsik Yvette Társulat: Kodály- és Ligeti-est -

Bozsik Yvette tökéletesen megvalósítja a butoh ideálját, amely ledobja magáról a definíciókat, ünnepli a káoszt, és nem idegen tőle a játékosság, a groteszk és a tabu sem.

Pálffy Zsófi: Hirosima zen meditáció

Compagnie Pál Frenák: HIR-O

…most hirosimai japán vagyok, most meg meztelen test, egy akárki, vagy éppen egy senki, egy hulla – számomra ez az egyik leginkább lírai pillanata az előadásnak.

Török Ákos: Széllel szemben táncolni

L1danceFest 2017 –

Mi lenne, ha a nézők és a táncosok is meztelenek lennének? Miután ezt nagy többséggel leszavaztuk, az előadás „textiles” lett.

Sárosi Emőke: Műfajok fúziója

Feledi János – Feledi Project – Oláh Dezső Trió: Hat tánc -

Klasszikus zene, jazztrió, Feledi Projekt – ez a három összetevője Feledi János Hat tánc című expresszív tánckoktéljának.

Táncoló ipari robot a Trafó színpadán

A HUANG YI & KUKA című tajvani előadásban egy táncossal tökéletes összhangban mozog együtt az az ipari robot, amelyik lézerfénnyel és emberszerű mozgásával irányítja a színpadon kibontakozó szerelmi történetet. A produkció bebizonyítja, hogy egy robotnak nem kell androidnak, azaz emberszerűnek lennie ahhoz, hogy érzelmeket mutasson és

...

Péter Márta: Sodrásban

Rachid Ouramdane / CCN2 Grenoble: TORZIÓ -

…a látvány némileg zavarba ejtő volt, de legalábbis szokatlan, s vele a nézői szerep is.

Nemzeti Táncszínház - Október

A Kulcsár Noémi Tellabor, Gyulai Várszínház Shakespeare egyik legismertebb komédiáját, a Szentivánéji álmot hozza Budapestre. A fővárosi premier a Várkert Bazárban látható, október 28-án.