Kontraszelekció és pozitív attitűd

Beszélgetés Kovács Gerzson Péterrel – domináns érdekkörökről, tomboló álvalóság-bizniszről és az Imre Zoltán Programról

„Ezúton is javaslom mindenkinek, aki értesült már a Programról, és fontolgatja, hogy pályázik, kezdjen el már most nagyon-nagyon-nagyon gondolkodni rajta, még akkor is, ha a

...

L1danceFest 2017

Egymás kultúrájának ítéletmentes, befogadó, elfogadó megismerése -

Szeptember 21. és 27. között 16. alkalommal rendezi meg az L1 Egyesület Budapesten az L1danceFest névre hallgató nemzetközi szemlét, melynek fókuszában a kortárs előadóművészetek (tánc- és társművészetei, illetve a performatív

...

A Nemzeti Táncszínház szeptemberi műsora

Két premier és két néptáncos vendégjáték többek között a Nemzeti Táncszínház szeptemberi kínálatában. A Pécsi Balett legújabb, A makrancos hölgy című klasszikusa mutatkozik be, ezúttal a budapesti közönségnek; illetve a Feledi Project reflexiója, Bartók

...

Megyeri Léna: Táncestek panorámával

Táncbazár 2017

… ahhoz, hogy valóban stabil, visszatérő közönségbázist tudjon építeni a fesztivál, és szakmailag is tényezővé tudjon válni, fontos lenne, hogy ne csak újrahasznosított előadásokra építse a programját, hanem minden évben tudjon újdonságokkal szolgálni.

Szabadtéri táncestek a Várkert Bazárban - Táncbazár 2017

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Táncbazár közönsége idén is belekóstolhat a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba, és még Hollywood kedvencét, a szteppet is a kipróbálhatják a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein július 20. és 31.

...

Gellér Katalin: Valeska Gert emlékezete

A „groteszktáncosnő” aMagyar Mozdulatművészeti Társulat színpadán -

Eljátszotta, eltáncolta a nagyvárosi közlekedést, a baleseteket, az orgazmust, a mozit, a cirkuszt, a halált.

Pintér Viktória: Döntéseiben lakozik az ember

Goda Gábor: RAJ -

Nem akarja kiszolgálni a nézőt, hanem létrehozatja vele a színházat. Igazi összművészeti (raj)projekt. Szépen hozzánevel minket az előadáshoz, végig fenntartva az elkülönböződésnek, a részvétel megtagadásának a lehetőségét.

Trafó Bálna a II. Kolorádó Fesztiválon

A Nagykovácsi erdőszélen, a Kolorádó Fesztiválon van egy olyan közösségi tér, ahol idén is sokszínű, kísérletező szellemű alkotókkal és előadásokkal találkozhat a közönség. Ez a Trafó Kortárs Művészetek Háza Trafó Bálna nevű mobilhelyszíne.

Péter Márta: Varázsló szárnycsapás

Góbi Rita: Reptében -

Góbi Rita és műve egy és ugyanaz. És ez a mű nem adható át. Ilyen formában, ilyen intenzitással csakis Góbi táncolja és táncolhatja el.

Kutszegi Csaba: Balanchine a 21. században

A Tánc Fesztiválja 2017 -

Táncjátékhoz zenei remekművet azért érdemes választani, mert komoly ihlető-inspiráló forrásként szolgálhat, és ha a koreográfia legalább helyenként, nyomokban meg tudja közelíteni a muzsika művészi értékét, az már komoly eredmény.

Nemzeti Táncszínház - Június

A Magyar Táncművészeti Egyetem végzős balettművész évfolyamának előadása nyitja a júniusi programok sorát a Nemzeti Táncszínházban. Színpadra kerül többek között a Bihari János Táncegyüttes évadzáró előadása, a 70 éves Vasas Művészegyüttes Tánckarának jubileumi műsora, valamint

...

Sárosi Emőke: Dobbantó palánták

Trambulin Fesztivál: Foszlányok; Pszeudo -

A csoport friss és szabad. Lélekemelő akarattal és hittel dolgoznak alkati és életkori kivétel nélkül. Beleadnak 110%-ot, de merre lesz jövőjük?

Péter Márta: Mintha…

EmaNuel Gat: Gold, Sacre

… az emberek általában azt a színpadi művet/táncot nevezik absztraktnak, amelyben nincs történet, követhető szál.

Goda Gábor : Raj - tanulmány, avagy a döntések anatómiája

Az Artusban a művészi, alkotó munka elsősorban a megismerés folyamatának eszköze. Figyelünk, keresünk és megosztjuk, ha találunk valamit. Ezt nevezzük előadásnak, – most inkább tanulmánynak. A társulat legújabb, Raj című alkotását is hosszú, a nézőket is bevonó együtt gondolkodás, műhelymunka előzte meg. Ennek

...

Pálffy Zsófi: Bolyongás á lá Somló Dávid…

Somló Dávid: Kerengő

Mi a performansz? Színháznak nevezhetjük az eseményt? Ki a néző? Hol az alkotó? Mi az alkotás? Milyen az eseményszínház katarzisa? Gondolatok Somló Dávid Kerengő(Artus – Arccal a halnak projekt) című interaktív performansza kapcsán.